Weergegevens 20 september 07:51
Wind­waarschuwing IJsselmeer van het KNMI: zuidwest 6
Temperatuur bij Hemus: 16,4°
Welkom bij Hemus
Nieuws

BIJ ONWEER EN BIJ DREIGEND ONWEER GELDT ALTIJD EEN ROEIVERBOD

Dat beoordeel je zelf, dat wordt niet met het stoplicht aangegeven. Twijfel je? Ga dan vooral niet ver weg, blijf in het zicht van Hemus.

Doe zaterdag 15 september mee met World Cleanup Day

De Eemhaven is komende zaterdag het startpunt voor Amersfoort. Wethouder Kees Kraanen geeft daar om 10 uur het startschot waarna een vloot boten op jacht gaat naar afval.
Zorg dat je zaterdag om 10 uur met een C-boot of wherry in de Eemhaven bent om de start bij te wonen. Daarna met z'n allen rommel verzamelen in en langs de Eem.

Toertocht Utrecht - Kromme Rijn verplaatst van 3 naar 17 oktober

Vanwege een tijdelijke stremming is de toertocht bij Utrecht over de Kromme Rijn verplaatst van woensdag 3 oktober naar woensdag 17 oktober. Wil je mee, meld je dan aan via deze link. Er zijn nog enkele plaatsen!

Maarten Hurkmans op NOS Radio 1

6 september - Vanochtend heel vroeg was er bij de NOS in het Radio 1 Journaal een reportage van Ragnar Niemeijer te horen waarin 'Golden Bear' Maarten Hurkmans en Bram Schwartz aan het woord zijn over het roeien in de VS. Beluister de NOS-reportage hier. Hou ze in de gaten op de WK.

Seizoensstart: zestien nieuwe jeugdleden

1/2 september - Het roeiseizoen voor de jeugd is weer begonnen. Zestien nieuwe jeugdleden waren er voor het eerst, en die genoten in een leuke groep leeftijdsgenoten van mooi roeiwater. Komende maanden zien we ze iedere zaterdagochtend om elf uur met hun coaches oefenen op de roeitechniek.

Het past net

28 augustus - Een heteluchtballonpiloot parkeerde z'n ding op het nippertje op het droge, vlak naast het botenterrein.
 
 

Maarten doet het weer

Op de Europese Kampioenschappen in Glasgow stuwde Maarten Hurkmans de Holland 8 vanaf plek 3 in de boot, naar de zilveren medaille. Alleen de Duitsers waren (weer) sneller.
Op dezelfde kampioenschappen haalde Elsbeth Beeres in de tweezonder ook zilver; Elsbeth begon haar roeiloopbaan bij Hemus.
Tijdens de WK in Plovdiv, 9 tot 16 september, zit Maarten weer in de Holland 8.

Maarten Hurkmans met Holland 8 derde in Luzern


13-15 juli - De wereldtop roeit drie wedstrijden per jaar om de Wereldbeker. De derde wedstrijd was in Luzern, en voor het eerst nam daaraan een Hemus-roeier deel: Maarten Hurkmans zat op drie in de Holland 8. Ze zetten de snelste tijd van het toernooi neer in de series, met 5.28.06 bleven ze tien seconden boven het wereldrecord. In de finale werden ze derde, op een kleine 2 seconden van winnaar Duitsland en de VS.

Driemaal blik bij NSRF Slotwedstijden

7/8 juli - Hemus pakte op de NSRF Slotwedstrijden, met 21 deelnemende ploegen, drie blikken. Bij de jongens-18 dubbeltwee waren Stijn Meijssen en Pelle Verhoef in de finale de snelste. Daarmee lieten ze 15 ploegen achter zich. Bij de LHG 4x zat Stefan Slagter in een combi-ploeg met Njord en Tromp. In een directe finale met 5 ploegen waren zij de snelste. Een Orca/Triton combi met daarin Ben van Brussel hielden ze op 1,5 seconde. Matthijs Boschhuizen won bij de jongens 16 zijn wedstrijd in de skiff.
Alle uitslagen van de NRSF zijn hier te vinden.

Stefan Slagter tweede op NK

30 juni - Stefan Slagter heeft in de dubbeltwee voor lichte mannen samen met Max Gompel van Tromp de tweede plaats behaald tijdens de nationale kampioenschappen. Ze finishten vijf seconden achter de winnaars van Skoll/Gyas en met een seconde voorsprong op Skadi/Triton.

Derde jeugdwedstrijd en seizoensafsluiting voor de jeugd

30 juni - Hemus organiseerde vandaag de derde jeugdwedstrijden voor Midden Nederland. Met fantastisch weer kon de jeugd laten zien hoe snel ze waren op 500 meter in de skiff, dubben en op de ergometer. Deze dag waren Arend Meijssen (Hemus) en Frederike (De Doorslag) de snelste roeiers. De sportiviteitsprijs ging naar Boris van Geest, die een beginnende roeier van een andere vereniging mee nam in de twee. Dit jaar deden 3 andere verenigingen uit Midden-Nederland mee, volgend jaar misschien nog meer. De uitslagen vind je hier.
Met de zomer eindigt het roeiseizoen. Ter afsluiting was er een barbecue en feest voor en door de jeugd. Zie de foto's!

EHBO-AED-reanimatiecursus bij Hemus?

Bij voldoende belangstelling komt er zo'n cursus bij Hemus. Hij duurt &ecute;én dagdeel.
Als je interesse hebt geef dat dan aan op de intekenlijst die bij de bar hangt of mail naar veiligheid@hemus.nl.

Blik bij Midzomervechtrace


23 juni - Tijdens de Midzomervechtrace in Weesp prolongeerden Mariska Sas en Jens-Daniël Berlinicke hun blik in de mix-dubbeltwee.

Natroweemus

20 juni - Onder schitterende weersomstandigheden is de traditionele midzomerwedstrijd Natroweemus verroeid. Bij De Eem in Baarn streden 13 ploegen, 6 van De Eem, 2 van elk Naarden, Weesp en Hemus en 1 van Tromp om de Gouden Eend.

De wedstrijd had als thema: “Vorstelijk Samen” wegens het 95-jarig bestaan van De Eem.

De strijd had een spannende apotheose. Voor de laatste drie heats stond Hemus-scullteam “King of the Eem”, koning Neptunus met zijn vissen (stuur Joke, roeiers Hanneke, Odette, Desiree, Ank, Jan, Peter, Sander, Tjalling), op de eerste plaats met een gecorrigeerde tijd van 4:01, na een nek-aan-nek race een team van Weesp.

Hun tijd werd daarna met 4 seconden nipt verbeterd door Hemus-boordteam “De kinderen van Bernhard” (stuur Henk, roeiers Juliet, Cisca, Judith, Kitty, Jeroen, Jan-Dirk, Jos, Gabino).

Daarna evenaarde in de laatste heat een team van Naarden de tijd van 4:01.

De prijs voor de meest originele outfit ging naar “Kwaakkr8”.

Zo ging Hemus met de eerste twee plaatsen in het klassement naar Amersfoort.

Toertocht zondag 26 augustus Daventria (Deventer)

Op zondag 26 augustus zijn we te gast bij Daventria in Deventer voor een tocht over de IJssel. Of de tocht richting Deventer gaat of richting Olst hangt af van de omstandigheden. We krijgen we een korte cursus met instructie en uitleg over roeien op stromend water, kribbevaren en de golfslag en het verkeer op de rivier. Wie nog eens wil oefenen in het "kribben bijten" en het roeien "in vetergang" mag deze kans niet missen! Om 8.45 uur verzamelen we bij Hemus en rond 17.30 uur zijn weer retour. Schrijf je hier in.
Denkend aan Holland zie ik breede rivieren traag door oneindig laagland gaan... Ga het meemaken door het prachtige IJssellandschap op 26 augustus!

Peut

Tank je weleens je auto vol bij Peut op de Zevenhuizerstraat in Hoogland? Weet dan dat je op het schermpje links van de kassa even aangeeft dat je Hemus een warm hart toedraagt. Dat levert de club namelijk geld op. Peut sponsort ons op die manier. Het bedrag is nog bescheiden, maar dat kan alleen maar meer worden. Hoeveel het nu is zie je onderaan de website van Peut Hoogland. Als je daar nog nooit getankt hebt, weet je wat je voortaan te doen staat.

Neem altijd een telefoon mee

4 februari - Vandaag is een ploeg onderweg in de problemen gekomen. Doordat ze een telefoon bij zich hadden, konden we hulp bieden. Neem dus altijd minstens één waterdicht verpakte telefoon mee aan boord! En zet het nummer van Hemus (033 466 9860) in het geheugen.Wind en temperatuur
Weergegevens 20 september 07:51
Wind­waarschuwing IJsselmeer van het KNMI: zuidwest 6
Temperatuur bij Hemus: 16,4°
Rood licht = algeheel roeiverbod
Oranje licht = roeien toegestaan tot de hoogspanningslijnen als er bij Hemus geen golfslag is
Onweer(swaarschuwing)?
Bij onweer of dreigend onweer geldt altijd een algeheel roeiverbod. Houd hiervoor zelf de verwachting in de gaten.
Koud water
Het water kan koud zijn, je bent dan in enkele minuten onderkoeld als je in het water terecht komt. Ga niet in je eentje skiffen. Neem een telefoon mee. Sla je om, ga dan direct naar de kant. Op plaatsen met hoge beschoeiing zijn er om de 50 meter trapjes.

Ga je om, ga dan direct naar de kant, de boot is minder belangrijk.
Let altijd op: op pontons, werkschepen en vrachtvaarders. Kijk vaak om!

Bij Hemus geldt een algeheel parkeerverbod.
Webcam
Veiligheid
Lees hier - windwaarschuwing 8 of meer voor KNMI-regio IJsselmeer
- bij windwaarschuwing 7: roeien toegestaan tot hoogspanningslijn als er geen golfslag is bij Hemus
- temperatuur bij de loods 0 graden of lager
- drijfijs, hoe weinig ook
- dichte mist
- onweer
- van zonsondergang tot zonsopgang
In al deze gevallen is er een vaarverbod, ook als er geen bordje hangt.
wanneer er een vaarverbod is.
Verder: alleen roeien als je dat na kennis genomen te hebben van deze veiligheidsinformatie zelf verantwoord vindt. Skiffen? Leer dan hoe je in de boot moet klimmen. Lees ook de aanbevelingen voor veilig roeien van de KNRB. Neem altijd je mobieltje mee met daarin Hemus (033 466 9860), clubhuis Baarn (035 541 3216) en brandweer (033 469 4000). Bij echte nood - onderkoeling, verwondingen en erger: 112 bellen.
Onveilige situatie?
Laat het ons weten: veiligheid@hemus.nl.
Het weer

Meer weer:
1 buienradar & -voorspelling
2 meer buienradar
3 het weer hier
4 meer weer hier
Twitbook
Hemus twittert soms en zit op facebook.
KNRB-cursussen
De KNRB biedt cursussen die je tot roei-instructeur opleiden. Wil je meedoen, meld je dan aan bij roeischool@hemus.nl. Als je minstens een jaar instructie gaat geven, betaalt Hemus je cursusgeld.
 
Wind en temperatuur
Weergegevens 20 september 07:51
Wind­waarschuwing IJsselmeer van het KNMI: zuidwest 6
Temperatuur bij Hemus: 16,4°
Rood licht = algeheel roeiverbod
Oranje licht = roeien toegestaan tot de hoogspanningslijnen als er bij Hemus geen golfslag is
Onweer(swaarschuwing)?
Bij onweer of dreigend onweer geldt altijd een algeheel roeiverbod. Houd hiervoor zelf de verwachting in de gaten.
Koud water
Het water kan koud zijn, je bent dan in enkele minuten onderkoeld als je in het water terecht komt. Ga niet in je eentje skiffen. Neem een telefoon mee. Sla je om, ga dan direct naar de kant. Op plaatsen met hoge beschoeiing zijn er om de 50 meter trapjes.
Ga je om, ga dan direct naar de kant, de boot is minder belangrijk.
Let altijd op: op pontons, werkschepen en vrachtvaarders. Kijk vaak om!
Bij Hemus geldt een algeheel parkeerverbod.
Webcam
Veiligheid
Lees hier wanneer er een vaarverbod is.
  • windwaarschuwing 8 of meer voor KNMI-regio IJsselmeer
  • bij windwaarschuwing 7: roeien toegestaan tot hoogspanningslijn als er geen golfslag is bij Hemus
  • temperatuur bij de loods 0 graden of lager
  • drijfijs, hoe weinig ook
  • dichte mist
  • onweer
  • van zonsondergang tot zonsopgang
In al deze gevallen is er een vaarverbod, ook als er geen bordje hangt.
Verder: alleen roeien als je dat na kennis genomen te hebben van deze veiligheidsinformatie zelf verantwoord vindt. Skiffen? Leer dan hoe je in de boot moet klimmen. Lees ook de aanbevelingen voor veilig roeien van de KNRB. Neem altijd je mobieltje mee met daarin Hemus (033 466 9860), clubhuis Baarn (035 541 3216) en brandweer (033 469 4000). Bij echte nood - onderkoeling, verwondingen en erger: 112 bellen.

Onveilige situatie?
Laat het ons weten: veiligheid@hemus.nl.
Het weer

Meer weer:
1 buienradar & -voorspelling
2 meer buienradar
3 het weer hier
4 meer weer hier
Twitbook
Hemus twittert soms en zit op facebook.
KNRB-cursussen
De KNRB biedt cursussen die je tot roei-instructeur opleiden. Wil je meedoen, meld je dan aan bij roeischool@hemus.nl. Als je minstens een jaar instructie gaat geven, betaalt Hemus je cursusgeld.